Djuna ud i natten

Det tog en del overtalelse at få lov at putte en kvindelig københavner-dj på forsiden af landets mest læste magasin. Men Ud & Ses diminutive redaktion anno 2008 var af modig støbning, og da Maria ‘Djuna Barnes’ Gerhardt var gavmild med sig selv, må en hel del danskere formodes at have fået sig et kig ned i en undergrund og et sind, som de næppe havde været i nærheden af før.

Når det kom til formgivningen, var det et af de svære portrætinterview at gå til. Indledningen blev nødvendigvis nødt til at have alle med, hvorfor den landede i den tunge, opremsende og faktuelle ende for min smag. Noget, som vi dog fik revancheret en smule med de sms’er, der bryder teksten undervejs.

Maria døde af brystcancer i foråret 2017. Hun blev i årene efter vores første møder en særlig veninde – en af de relativt få interviewpersoner, som jeg har haft behov for at forfølge et venskab med efterfølgende. Vi nåede at feste sammen, holde sammen, dj’e sammen (med mig som ren og skær statist) og lave magasiner sammen. Da hun fik at vide, at kræften var vendt tilbage, var vi i gang med et fælles bogprojekt. En skønne dag følger jeg det til dørs. Med Maria i natten og i hjertet.

Portrætinterview med Maria ‘Djuna Barnes’ Gerhardt
Ud&Se, august 2008
Fotograf: Casper Balslev
AD’er: Torsten Høgh Rasmussen
Redaktør: Andreas Fugl Thøgersen