Fodboldpige

Det krævede en smule overtalelse at komme til Madrid og følge Luna Christofi tage på arbejde på Bernabeu. Ikke at Luna selv havde noget imod det, hun var tværtimod gæstfriheden selv. Men kombinationen af kvinde, udlandsdansker i midtfyrrerne og fodbold sad ikke lige i øjet, da jeg skulle sælge historien ind. For mig var det ellers lige præcis dét, som hun var – det oplagte forsidevalg.

Luna Christofi har fænget fra første gang, jeg så hende tone frem under TV 3+’s Champions League-dækning. Ved sin side havde hun så godt som hver gang en international stjernespiller eller -manager, som ikke plejede at tage sig tid til de danske seere. Men nu stod de dér og lod sig gladeligt interviewe. Og når Luna tog sig tid til at oversætte svarene til dansk, ventede de gladeligt videre på den næste salve spanske spørgsmål. Det var smittende entusiasme og kølig multitasking i fuld effekt.

Hun er en sand pioner og har skabt sig et navn på en af de helt store udebaner. Hun har vundet alles åbenbare respekt med sit engagement, sin facon og sin professionelle kunnen. Og så er hun tilmed rar.

I øvrigt fejrede vi Real Madrids sejr over Manchester City med en solid omgang tapas, en bunke lokale øl og Jan Mølby-anekdoter for fuld udblæsning. Not bad at all.

Portrætinterview med Luna Christofi
Ud&Se, november 2012
Fotograf: Sara Galbiati
AD’er: Torsten Høgh Rasmussen
Redaktør: Karen Gahrn