Nicklas Bendtner – Begge sider

Jeg lærte Nicklas Bendtner at kende over årrække. Vi spenderede vores første dag sammen i 2012, og måske kan man sige, at det var et langt tilløb, før det blev et tilløb. I hvert fald var det, hvad der skulle til for at opbygge den tillid, som vi begge havde behøvet for at gå linen ud.

Da Nicklas blev dømt i Københavns Byret i november 2018 – og modstræbende accepterede sin dom – gav vi håndslag på at bruge de 50 dage med fodlænke til at trawle alt igennem. Hele historien, uden omsvøb, masser af ubeskrevne svinkeærinder.

Vi ville for alt i verden ikke ende med en af de (sports)biografier, som hvidvasker den biograferede. Det skulle være en bog, der satte hans overeksponerede liv i sammenhæng og perspektiv. Og en bog, som mere end antydede, hvad der rører sig under overfladen i den milliard-industri, der går under navnet ‘professionel fodbold’. Endelig skulle den nå ud til de familier, som stadig kan nå at passe godt på deres sønner. Og hinanden.

Begge sider blev den suverænt mest omtalte og læste nonfiktion-udgivelse i Danmark i 2019, og rettighederne er bl.a. solgt til Storbritannien, Italien og Sverige. Vigtigst af alt har den fået drenge og unge mænd, som ellers havde opgivet bøgerne, til at give litteraturen en ekstra chance.

“Brutally candid and ultimately moving”
The Guardian
“Velskrevet ridt ud over fodbold- og playboystepperne”
Berlingske
“Fremragende fortalt”
Weekendavisen

Udgivet: november 2019
Forlag: Politikens Forlag