Nicklas Bendtner – Begge sider

Jeg spenderede mine første timer med Nicklas Bendtner i foråret 2012. Det var på mange måder en grotesk dag, og han var et noget andet sted i sit liv. Men vores lange tilløb har på mange måder vist sig afgørende for den gensidige tillid, som vi med tiden har fået opbygget og brugt til noget.

Det var reelt først seks år senere – da Nicklas blev dømt i Københavns Byret i november 2018 – at vi gav håndslag på at trawle alt igennem. Hele historien, uden omsvøb, men med masser af ubeskrevne svinkeærinder.

Vi ville under ingen omstændigheder ende med en af de (sports)biografier, som hvidvasker den biograferede. Det skulle være en bog, der satte hans overeksponerede, hyldede og skandaliserede liv i sammenhæng og perspektiv. Og en bog, som mere end antydede, hvad der rører sig under overfladen i den milliard-industri, som gemmer sig under ‘professionel fodbold’-staffagen.

Begge sider blev den suverænt mest diskuterede og solgte nonfiktion-udgivelse i Danmark i 2019, og rettighederne er bl.a. afhændet til Storbritannien, Italien og Sverige. Vigtigst af alt blev det udgivelsen, som til stadighed får drenge og unge mænd, der ellers havde opgivet bøgerne, til at give litteraturen et ekstra skud.

“Brutally candid and ultimately moving”
The Guardian
“Velskrevet ridt ud over fodbold- og playboystepperne”
Berlingske
Selv ikke rockmusikere kan hamle op med det vilde liv i ærlig Bendtner-bog”
Politiken
“Fremragende fortalt”
Weekendavisen

Redaktører: Kim Hundevadt og Danni Travn
Politikens Forlag
, november 2019