Ord fra Skyum

Nicklas Bendtner – Begge sider

Jeg brugte min første dag med Nicklas Bendtner i foråret 2012. Det var på mange måder nogle groteske timer, for han befandt sig i af sine vadesteder. Det virkede således komplet usandsynligt, at vi en dag skulle skrive en bog sammen, og der gik da også seks år – netop som Nicklas var blevet dømt i en voldssag i Københavns Byret i november 2018 – før vi gav håndslag på i fællesskab at trawle igennem hans fortid.

Vi var efterhånden enige om at fortælle os langt væk uden om de biografier, som til forveksling ligner en hvidvaskning af den biograferede. Nicklas var med på en bog, der satte de skandaliserede scener fra hans overeksponerede liv i sammenhæng. En bog, som i dens stærkeste øjeblikke kunne trække shortsne ned på milliardindustrien kendt som ‘professionel fodbold’. Det skulle være hele historien, uden omsvøb, men med en række hidtil ubeskrevne svinkeærinder til at sætte streg under, at vi mente det med oprigtigheden.

Begge sider blev den mest diskuterede og bedst solgte nonfiktion-udgivelse i Danmark i 2019, og er siden udkommet i Sverige og Storbritannien. Den har vundet prisen for årets danske sportsbog og været nomineret som årets internationale sportsbiografi ved The Telegraph Sports Book Awards i 2021.

Vigtigst af alt er det en bog, som til stadighed får drenge og unge mænd til at give litteraturen et ekstra skud. Også dem, der ellers for længst havde opgivet læsningen.

“Brutally candid and ultimately moving”
The Guardian
“Velskrevet ridt ud over fodbold- og playboystepperne”
Berlingske
Selv ikke rockmusikere kan hamle op med det vilde liv i ærlig Bendtner-bog”
Politiken
“Fremragende fortalt”
Weekendavisen

Redaktører: Kim Hundevadt og Danni Travn
Politikens Forlag
, november 2019